اجاق گاز خوب ایرانی یا خارجی؟ کدام‌یک را انتخاب کنیم؟

اجاق گاز خوب ایرانی یا خارجی؟ کدام‌یک را انتخاب کنیم؟

حتما شما هم این جمله را زیاد شنیده‌اید که آشپزی یک هنر است؛ هنری مثل نقاشی. خب تا به حال نقاشی را دیده‌اید که بتواند بدون ابزار درست نقاشی و طراحی کند و تابلوهایی بی‌نظیر خلق کند؟ معلوم است که نه! از آن‌جایی که مواد اولیه و خام به شکل خود به خودی پخته نمی‌شوند؛ برای یک آشپز خوب شدن هم طبیعتا به یک اجاق گاز احتیاج داریم. اما خصوصیات  اجاق گاز خوب چیست؟ از میان هزاران مدل اجاق گاز موجود در بازار بهتر است به سراغ اجاق گاز خارجی برویم یا با خرید یک اجاق گاز خوب ایرانی میزبان یک محصول صد در صد ملی در آشپزخانه‌مان باشیم؟

اگر شما هم روزی هزار بار از خودتان و گوگل و دوست و همسایه می‌پرسید که اجاق گاز خوب چی بخرم؟ بهتر است برای پیدا کردن جواب، راه دوری نروید؛ با ما و اسنوا باشید تا برایتان از تمام نکاتی که هنگام خرید اجاق گاز باید بدانید ؛ بگوییم.

با انواع اجاق گاز بیشتر آشنا شوید

اگر شما هم سری به مقاله‌های مختلف با عنوان‌هایی مثل بهترین راهنمای خرید اجاق گاز یا فر گاز زده‌باشید؛ حتما چشمتان به انواع مدل‌های اجاق گاز خوب ایرانی و خارجی خورده‌است. در این بخش می‌خواهیم سری به بازار بزنیم و انواع اجاق گاز را از نظر شکل ظاهری و جنس با هم بررسی کنیم.

با انواع اجاق گاز بیشتر آشنا شوید

1)اجاق گاز رومیزی: اجاق گازهای رومیزی، همان اجاق‌های کوچکی هستندکه به راحتی می‌توانید آن‌ها را روی کابینت قرار بدهید و از قدرتشان در آشپزی کمک بگیرید. اگر از جنس اجاق گاز رومیزی می‌پرسید؛ باید بگوییم که این نوع اجاق گاز در سه جنس شیشه‌ای، استیل و سرامیکی تولید می‌شود.

اجاق گاز رومیزی شیشه‌ای از شیشه‌ی مقاوم تهیه می‌شود و اگر دوست دارید همیشه یک اجاق گاز براق و تمیز داشته‌باشید بهتر است بعد از پختن غذا و خنک شدن سطح گاز، خیلی زود با یک دستمال به حساب چربی‌ها برسید.

نوع سرامیکی اجاق گاز رومیزی اما در برابر چربی و گردو غبار مقاوم‌تر است ولی ممکن است در اثر ضربه‌ی محکم کمی آسیب ببینید.

اما پرطرفدارترین اجاق گاز رومیزی، اجاق گاز رومیزی استیل است که در دو مدل آجدار و ساده در بازار وجود دارد. این نوع اجاق گاز به خاطر این‌که راحت تمیز می‌شود و در برابر ضربه هم مقاوم‌تر است؛ حسابی هوادار دارد.

2)اجاق گاز صفحه‌ای یا تو کار: با کوچک‌تر شدن متراژ خانه‌ها و البته تلاش برای مدرن‌تر کردن شکل ظاهری آشپزخانه‌ها، به تدریج پای انواع اجاق گاز صفحه‌ای هم به بازار باز شد. این نوع اجاق گاز فر ندارد و برای پختن کیک و پیتزا و سایر خوشمزه‌جاتی که نیاز به حرارت از بالا دارند؛ از یک فر جداگانه استفاده کنید.

اجاق گازهای صفحه‌ای هم جنس‌های مختلفی دارند و البته خوب است که آن‌ها را از نظر تعداد شعله هم بررسی کنید و با توجه به ابعاد آشپزخانه‌تان از تک شعله تا شش شعله‌اش را انتخاب کنید.

اجاق گازهای صفحه‌ای شیشه‌ای یکی از انواع اجاق‌گازهای صفحه‌ای است که از شیشه‌ی مقاوم ساخته شده‌است و ضد خش است.

اجاق گاز صفحه‌ای استیل هم همچنان پرطرفدارترین نوع اجاق گاز صفحه‌ای است و مثل نوع رومیزی‌اش دارای دو مدل آجدار و ساده‌است. نوع آجدار ضد خش است اما تمیز کردنش اندکی از نوع ساده سخت‌تر است.

اجاق گازهایی که از ترکیب شیشه و استیل ساخته شده‌اند هم به خاطر همنشینی زیبایی و کارایی  طرفدارهای خودشان را دارند. در این نوع اجاق گاز علاوه بر ظاهر شیشه‌ای از نوارهای استیل هم برای مقاومت بیشتر استفاده شده‌است و در نتیجه شما صاحب یک اجاق گاز با ظاهری زیبا و البته کارآمد می‌شوید.

آخرین نوع اجاق گاز صفحه‌ای هم اجاق گازسرامیکی است که در برابر خط و خش مقاوم است و البته با توجه به جنس سرامیک ممکن است در برابر درجه‌های متفاوتی از ضربه آسیب ببینید.

اجاق گاز خوب ایرانی یا خارجی؟ کدام‌یک را انتخاب کنیم؟

3)اجاق گاز ایستاده یا مبله: اجاق گازهای مبله همان دوستان قدیمی مادرها و مادربزرگ‌هایمان در هنگام آشپزی هستند. اجاق گازهای مبله به دو دسته‌ی فردار یا طرح فر تقسیم می‌شوند و جنس بدنه‌شان هم معمولا استیل یا لعاب‌دار است. البته خوب است بدانید که جنس صفحه در انواع اجاق گاز مبله متفاوت است.

صفحه‌ی  استیل رایج‌ترین جنس اجاق گاز مبل است اما اجاق گاز مبله با صفحه‌ای از جنس شیشه هم ساخته می‌شود که زیبایی خاص خودش را دارد و البته مراقبت بیشتری هم لازم دارد.

اجاق گازهای مبله معمولا چهار تا هفت شعله دارند و دستتان را در انتخاب حسابی باز می‌گذارند. ارتفاع بیشتر اجاق گازهای مبله استاندرد است و برخی از آن‌ها دارای امکانات جانبی مثل صفحه‌ی نمایشگر هستند.

نکاتی که هنگام خرید اجاق گاز باید بدانید

1)به نوع انرژی مصرفی توجه کنید: اجاق گازهای صفحه‌ای در سه نوع برقی، گازی و یا گازی-برقی تقسیم می‌شوند. یکی از نکاتی که خوب است به آن توجه کنید نوع انرژی مصرفی اجاق گاز است. از آن‌جایی که هزینه‌ی گاز در کشور ما کمتر است بهتر است به سراغ اجاق گازی بروید که از گاز یا ترکیب برق و گاز به عنوان منبع انرژی استفاده می‌کند.

2)فاصله‌ی مناسب بین شعله‌ها را جدی بگیرید: تفاوتی نمی‌کند که گازتان چهارشعله باشد یا پنج شعله؛ اگر بین شعله‌های گاز فاصله‌ی استاندارد و متناسبی وجود نداشته‌باشد. معمولا در هنگام آشپزی و استفاده از قابلمه و دیگ‌های بزرگ، یکی دو شعله کارایی‌شان را از دست می‌دهند و باید بنشینند و هنرمایی سایر شعله‌ها را تماشا کنند. این وسط شما می‌مانید و یک گاز چند شعله که به اندازه‌ی یک اجاق سه شعله کارایی دارد.

3)ایمنی و استاندارد را در اولویت قرار دهید: دیگر از روز هم روشن‌تر است که در هنگام خرید اجاق گاز خوب ایرانی یا نمونه‌ی خارجی باید به استاندارد و نشان استاندار توجه کنید. ترموکوبل هم یکی دیگر از قطعات گاز است که خیالتان را از ایمنی بیشتر اجاق‌تان راحت می‌کند. ترموکوبل همان قطعه‌ی کوچکی است که در صورت خواموش شدن شعله‌ها بلافاصله گاز را قطع می‌کند و از نشت گاز جلوگیری می‌کند. استاندارد بودن ارتفاع و عرض گاز و ضخامت صفحات هم از دیگر نکاتی است که بهتر است حسابی به آن‌ها دقت کنید.

خصوصیات یک اجاق گاز خوب چیست؟

1)مناسب شما باشد: اجاق گاز خوب چی بخریم؟ شاید فکر کنید جواب این سوال از قبل معلوم است و گران‌ترین اجاق گاز موجود در بازار بهترین انتخاب است. اما قبل از این‌که به سراغ خرید اجاق گاز خوب ایرانی یا نوع خارجی‌اش بروید؛ بهتر است از خودتان بپرسید که از جان یک اجاق گاز چه می‌خواهید؟ دوست دارید هرروز آشپزی کنید؟ درونتان‌ یک قناد کوچک دارید که عاشق شیرینی‌پزی است و اصلا بدون کار با فر صبحتان شب نمی‌شود؟ بعد از این‌که تکلیف‌تان را با این سوال‌ها مشخص کردید خوب است که به سراغ حساب پس اندازتان بروید و بعد  بر اساس اولویت‌ها و بودجه‌تان یک انتخاب خوب داشته‌باشید.

2)به دل آشپزخانه‌تان بنشیند: صاحب یک آشپزخانه‌ی سنتی و دلباز هستید یا در یک آشپزخانه‌ی دنج و کوچک غذاهای خوشمزه‌تان را می‌پزید؟ بخشی از پاسخ سوال اجاق گاز خوب چی بخریم؟ در ابعاد آشپزخانه، نوع چیدمان آن(سنتی یا مدرن؟) و … نهفته است. اگر صاحب یک آشپزخانه‌ی کوچک هستید خریدن اجاق گاز مبله شاید فکر چندان خوبی نباشد چون به هر سانتی‌متر فضای خالی برای جا دادن ظرف‌ها و سایر ملزومات آشپزخانه احتیاج دارید. اما اگر دل آشپزخانه‌تان دریاست و خودتان هم طرفدار پر و پا قرص سبک سنتی هستید؛ خب می‌توانید با خیال راحت به سراغ انواع گاز مبله بروید.

3)نظافتش سخت‌ترین کار دنیا نباشد: اجاق گاز از آن وسایلی است که مستقیما با غذایی که می‌خوریم در ارتباط است؛ برای همین هم خانم‌های خانه یکی از ددغدغه‌های اصلیشان تمیز کردن اجاق گاز است. حالا که حرف از نظافت اجاق گاز است خوب است بدانید انواع استیل اجاق گاز آن هم از نوع ساده خیلی بهتر از سایر اجاق‌های گاز تمیز می‌شوند. نوع شیشه‌ای اجاق‌های گاز مراقبت‌های خاص خودشان را لازم دارند و البته لعابی‌ها هم اگر به درستی تمیز نشوند؛ بعد از مدتی کدر می‌شوند.

در نهایت اجاق گاز خوب چی بخریم؟

حرف آخر

آشپزی از آن کارهایی است که به همه‌ی ما آرامش می‌دهد. پس چه بهتر است که این لذت را با یک اجاق گاز خوب چندبرابر کنیم. توجه به نکاتی مثل اندازه و ابعاد اجاق گاز، جنس اجاق گاز (شیشه‌ای، استیل، لعابی، سرامیکی و یا ترکیبی)، نوع اجاق گاز(مبله، رومیزی و یا تو کار) و …عواملی هستند که می‌توانند یک خرید خوب را برای ما رقم بزند.

اجاق گاز اسنوا یکی از چندین مدل اجاق گاز خوب ایرانی است که می‌تواند با کارایی‌ و زیبایی‌اش، روزتان را بسازد. در شیشه‌ای، صفحه لمسی، دو شعله‌ی زمان‌دار، قفل کودک و … تنها بخشی از امکانات اجاق گازهای اسنوا هستند که پختی راحت و بی دردسر را برایتان رقم می‌زنند.

در نهایت یادمان نرود که اجاق گاز فقط یک وسیله نیست، یک منبع خیلی کوچک است که از دل آن عشق و محبت والدین به تک‌تک اعضای خانواده می‌رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *