از کجا بفهمیم تاچ شکسته یا ال سی دی گوشی ؟

از کجا بفهمیم تاچ شکسته یا ال سی دی گوشی ؟

یکی از اتفاقات رایجی که ممکنه برای گوشی‌ها پیش بیاد، افتادن گوشی از ارتفاع یا برخورد جسم خارجی به گوشی هست. آسیب‌هایی که به گوشی موبایل از طریق ضربه وارد میشه، گاهی سطحی بوده که فقط با تغییر محافظ صفحه نمایش مشکل برطرف میشه و گاهی ضربه شدیدتر هست که احتمال داره گلس تعمیراتی، تاچ و یا ال سی دی آسیب دیده باشه. حالا برای اینکه بفهمیم تاچ شکسته یا ال سی دی، میشه به یکسری نکات توجه کرد و تشخیص داد که آسیب دیدن صفحه نمایش گوشی تا چه حدی بوده.

راه‌های تشخیص تاچ شکسته از ال سی دی شکسته گوشی

به‌طورکلی صفحه نمایش گوشی‌ها از سه بخش گلس، تاچ و ال سی دی تشکیل شدن که باتوجه به نشونه‌های زیر می‌تونیم پی ببریم کدوم قطعه آسیب دیده:

• صفحه نمایش گوشی شکسته ولی تاچ کار می‌کنه

اگر گوشی بر اثر افتادن از ارتفاع یا ضربه، آسیب ببینه و دچار شکستگی بشه اما تاچ اون به خوبی کار کنه و تصویر بدون هیچگونه مشکلی نمایش داده بشه، بدین معنی هست که فقط گلس آسیب دیده. برای اطمینان از این وضعیت می‌تونین کامل صفحه نمایش رو بررسی کنین؛ مثلاً مطمئن بشین که رنگ‌های تیره یا بنفش در اون دیده نمیشه و حتماً نقاط آسیب‌دیده رو لمس کنین تا از عملکرد صحیح تاچ گوشی خیالتون راحت بشه. همچنین با استفاده از کدهای دستوری ویژه هم می‌تونین از عملکرد صحیح تاچ اطمینان پیدا کنین.

 

 

• صفحه نمایش گوشی روشن میشه ولی تاچ کار نمی‌کنه

اگر ضربه‌ای که به گوشی وارد شده، کمی شدید باشه امکان داره تاچ گوشی شکسته و از کار افتاده باشه. در این حالت حتی ممکنه نمایشگر به‌خوبی و بدون هیچ مشکلی در رنگ و نمایش، تصویر رو نشون بده اما به لمس هیچ واکنشی نده.

 

 

• نمایشگر گوشی دچار اختلال در نمایش تصاویر شده

هنگامی که ضربه خیلی شدیدی به گوشی وارد شده باشه، امکان داره که دیگه هیچ تصویری نمایش داده نشه و صفحه کاملاً سیاه بشه، یا ممکنه روی صفحه نمایش یکسری خطوط سفید و سیاه و رنگی ظاهر بشه. در این وضعیت به‌علت ضربه شدیدی که وارد شده، ال سی دی آسیب دیده و لازمه حتماً تعویضش کنین. سوختن ال سی دی گوشی بدترین حالتیه که می‌تونه هنگام ضربه به گوشی برای نمایشگر اتفاق بیفته و طبیعتاً تعویض ال سی دی هزینه بیشتری از تعویض گلس یا تعویض تاچ داره.

 

 

همونطور که می‌دونین تکنولوژی ساخت لایه‌های صفحه نمایش گوشی پیشرفت کرده و در بسیاری از گوشی‌های موبایل دیگه دو قطعه جداگونه تاچ و ال سی دی وجود نداره، بلکه فقط یک قطعه تاچ ال سی دی هست که برای محافظت از صفحه تاچ هم، یه لایه گلس روی اون تعبیه شده. پس بریم سراغ اینکه ببینیم اگر این دو مدل نمایشگر آسیب ببینن، هرکدوم ممکنه دارای چه حالت‌هایی باشن:

• گوشی‌هایی که دارای دو قطعه تاچ و ال سی دی به‌صورت جداگانه هستند

  1. در حالت اول ممکنه که گوشی نمایشگرش سالم باشه و کار کنه اما صفحه نمایش دچار شکستگی و ترک‌خوردگی شده باشه که در این حالت باید تاچ عوض بشه.
  2. در حالت دوم امکان داره صفحه نمایش روشن نشه که در این وضعیت، به احتمال زیاد باید ال سی دی عوض بشه.
  3. آخرین حالت هم اینطوری هست که ال سی دی دچار آسیب‌دیدگی شده منتهی تاچ گوشی سالمه که باید تعمیرکار ال سی دی شکسته گوشی رو عوض کنه.

• گوشی‌هایی که از قطعه تاچ ال سی دی استفاده می‌کنن

  1. اولین حالتی که ممکنه پیش بیاد اینه که فقط گلس تعمیراتی آسیب دیده و لازمه که تعویض بشه. در این حالت نیازی به تعویض تاچ ال سی دی به صورت کامل نیست.
  2. حالت بعدی زمانی هست که ال سی دی آسیب دیده و باید قطعه تاچ ال سی دی عوض بشه.
  3. آخرین حالت هم زمانی هست که فقط تاچ آسیب دیده که در بعضی مدل‌ از گوشی‌ها میشه تاچ رو جداگونه عوض کرد؛ مثل گوشی‌های آیفون 12 و آیفون 11 ولی اگر تعویض تاچ به‌صورت جدا ممکن نباشه، تعمیرکار مجبور میشه تاچ ال سی دی رو کامل عوض کنه.

 

 

نکات قابل توجه:

• هنگام تعویض تاچ یا گلس امکان آسیب دیدن و شکستن ال سی دی وجود داره!

• اگر بعد از وارد شدن ضربه، گوشی روشن میشه و صدای نوتیف‌ها به گوش میرسه اما تصویری روی نمایشگر وجود نداره و صفحه نمایش خاموشه، احتمال داره یکی از حالات زیر اتفاق افتاده باشه:
 ممکنه فلت ال سی دی بیرون اومده باشه
 ممکنه کریستال ال سی دی شکسته باشه
 ممکنه ال سی دی از زیر شکسته باشه

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *